Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

. Julstök . ( 100-ord )

 

 

Doften av saffran spred sig i trapphuset. I köket på fjärde våningen stod Britta med förkläde och formade lussekatter för glatta livet. Samtidigt i ugnen stod grönkålspajen med valnötter och väntade på att bli färdig. I år tänkte hon bjuda in sina utländska grannar och visa dem hur ett riktigt svenskt julbord ska se ut.

Dock hade hon köpt valnötterna från en turkisk livsmedelsaffär och saffran kom ifrån Irak, men tomtarna var svenska, nåja, de kom ju ursprungligen ifrån Tyskland. Hon funderade och kom på att hennes julbord nog var ganska internationellt, sen log hon och skrattade för sig själv.




Prosa (100-ordare) av genni VIP
Läst 462 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2009-11-05 12:26



Bookmark and Share


  aol
bra skriftat ett litet fint bokmärke
2009-11-15

  Ulf Lagerholm
en god text, flyt i orden, klart och koncist utan distorsioner, jag saknar dock den där speciella känslan, som får mina sinnen att triggas

idén med slingan är ok, detta med det särskilt svenska julbordet som inte visar vara det vid närmare eftertanke, en parallell till detta med invandring, vi som tycker oss vara svenskar osv, särskiljer oss från de utifrån kommande, när det trots allt är så att vi alla en gång invandrat, över Sverige vilade ett väldigt istäcke för inte allt för länge sedan, när det smälte välde folk in från alla håll och kanter, snacka om invandring!!
2009-11-06

  devilsangel
ler, ja så kan det vara...och inte heller är det säkert att de svenska köttbullarna är från Sverige heller..
En bra 100 ordare, absolut! Lycka till vännen!
2009-11-06

  Ewa-Britt Nilson VIP
Kul! Något för alla!
Och så var det
svenskt julbord
inte illa. Det jag gilla!
2009-11-05

  peter markurth
bra..
2009-11-05

  anits VIP
En mycket fin berättelse
2009-11-05

  Mats Henricson
Mysig liten berättelse, snart mycket aktuell....
2009-11-05

  Cris
hihi..ja Svenskt julbord. tankeväckande.
2009-11-05
  > Nästa text
< Föregående

genni
genni VIP