Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På förekommen anledning, en respekterad diktarkollega efterlyste detta och jag fick inspiration (alldeles nyss.......)


"Detta GILLAR jag......."

KÄRLEKEN !
Högst av allt
jag den sätter
Livets Salt
vartän den vetter !

FREDEN !
Vi har den
Andra saknar den
De flesta vill ha den
Billig är den
DRÖMMEN är den.......

RÄTTVISAN !
Intill hysteri jag slåss för denna !
Inget bryderi jag har för denna !


MILJÖN !
Svår "nöt" att knäcka !
Men,vi , Alla måste väcka !
Vår Kära Jord behöver det !
Och "igår", snart blir det sent !

MINA BARN !
Utan dem jag inget vore
De är mitt syre, min inspiration !
Visst, de tar Tid och Kraft
men det är ju som det borde
de håller gubben uppe, full "transpiration"
DE är det BÄSTA, jag, nå´nsin haft !

LIVET !
Vill leva länge
om förståndet består
och kunna hänge
sig åt vad jag förmår
att förkunna
det jag förstår
att ge skäl att begrunda
vad jag föreslår....

---




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 251 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-11-05 15:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mats! Utan att blinka säger jag att detta är den bästa, den ljuvligaste, den mest förhoppningsfulla och den mest innerliga och besjälade text av dig som jag någonsin läst! Det känns som om den kommer rakt från det varma hjärtat och jag rekommenderar starkt att du skulle placera den bland de mest läsvärda av dina texter. Annars så kan man ju ibland om jag ska vara ärlig stundtals uppfatta dig som något av en liten kverulant som mest öser galla över saker och ting fast jag vet att så inte är fallet. Vad själva sakpolitiken beträffar så håller jag ibland med dig och ibland inte, men numera så är jag ju här på sidan för att försöka att skriva poesi och inte fastna i filosofiska, politiska, religiösa och andra "debatter". För det finns det ju andra och bra mycket bättre fora. Men håll glöden levande så ses vi med en förhoppningsvis annan regering om ett år...
2009-11-11

    //Nikita
*applåderar*
2009-11-05

  Junitvillingen
Det sista stycket knyter på ett fint sätt ihop din text. Roligt att få ta del av det som du har högst på "viktigt i livet - listan":-))
2009-11-05

  lycksele
Det är nyttigt att fråga sej vad man anser är värdefullt.
Vad gillar jag? Vad ogillar jag?
Vissa principer har de flesta. Egenskaper man värderar högt.
Det är viktigt att finna sina principer
och sedan hålla fast vid dessa som riktmärke för livet.
2009-11-05

  Gunnar Odhner
Glad att kunna hjälpa till. Det gick ju riktigt bra också.
2009-11-05

  Monika A Mirsch VIP
ja det var ståtliga rader för det bästa - vi tar det
2009-11-05

  lycksele
Bra saker!
Fast kärlek och barn är klart överskattat
2009-11-05

    Max Poisé
Bravo!

alla de värdefulla egenskaperna samlade!
2009-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska