Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bakisångest




Jag sluter ögonen, kramar fingrar vita mot fläckig handfatskant. Suckar i tunga lungor, toner från trötta blåsinstrument suckar i dagenefteröm strupe. Humle jäst och vatten, skvalpar trögsmält mot framlob, lämnar sjösjuka sjöman till dess öde i min beska gom. Ett skruvstäd kramar min panna, limmar ihop likt träslöjd gårdagens dimma. Jag bävar för hammar och spik, sväljer sågspån för att undkomma. En mage på flykt, flyr karuseller och sockervadd. Trollkarsoz sotar ner polaroid luckor, en lever som leker landsflykting och ett samvete som ber om immunitet.

Öppnar åter ögonen, spegeln spyr över spelglas, en svettig reflektion, en sorglig kopia.


Jag.







Prosa (100-ordare) av Baystream
Läst 387 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-11-05 15:36



Bookmark and Share


  blaite
Får mig att minnas hur det var att vara riktigt j-a bakis..snyggt skrivet Bayen
2009-11-09

  Passion>Me
" Billig Flykt "
2009-11-06

  Passion>Me
" Billig Flykt "
2009-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Baystream
Baystream