Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tärande 08:or



Hej alla stockholmare som tror
Att Stockholm ”ger” till andra omåden
2 nya museèr
(och hur djävla många finns de förut?)
ska ge 100 nya jobb
Och en stor del betalas av EU…

Tänk er alla dessa museèr
79 st enligt en hemsida om museèr
i Stockholm
Om de då har 50 st anställda i snitt
Så blir det 4 000 anställda

Volvo Torslandaverken
Sveriges största arbetsplats
Har c:a 10 000 anställda
Tänk er då, skillnaden
Mellan det Stockholmare kallar
”närande och tärande”

Torslandaverken är närande
4000 museianställda….
Knappast närande för staten i alla fall
Tänk då alla regeringsnära och statliga verk
Med alla 10 000 tals anställda
Som hela Sverige får betala för

Men det nästan helt industritömda Stockholm
Gapar om ”tärande norrlands kommuner”




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 106 gånger
Publicerad 2010-01-25 08:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO