Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett nerslag i verkligheten


smulor

du har ett fint
skrivbord
händer utan valkar
och en kostym
som kostar
en månadslön

du tittar på mig
vänligt förstrött
ur en maktposition

det är jag som
skapar mervärde
som har svårt
att sova för ishiasen

jag tycker du borde
visa respekt
för mig
mina trasiga axlar
mina sönderpissade urinvägar
min kroniska prostatit

mina offer på det altaret
som fodras
för att kunna
försörja dig

och några smulor
till mig




Fri vers av tom boreland
Läst 248 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-11-07 23:43

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Vilka bra två sista strofer, de säger allt om orättvisorna som råder -
2009-11-08

  mayhem and order
ja jäklar vad bra!
det änna pirrar lite i mig av att få läsa kontrasterna och givetvis ska det visas respekt, hållas för same, same NOT different.
2009-11-08

  thyra
Somliga njuter andras otium! :)
2009-11-07
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland