Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glänsande minusgrader

.

Frusen luft
omfamnar droppar
och förvandlar dessa
till kristaller
av glänsande minusgrader

som faller
landar,
täcker
och lyser upp
tidigare livlösa
och lövfyllda gator
med dess isande vita nyans
av efterlängtad vinterkänsla




Fri vers av Il poeta della luna
Läst 259 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-11-08 12:46



Bookmark and Share


  TTova
ett ord:
- Konst.
2009-11-12

    sjuhundraslag
sjukt jävla bra.
du är så duktig.
jag ser upp till dig.

att kunna beskriva något sådant
så vackert,
det är konst.
2009-11-08

    Verdandia
Vacker beskrivning av
den första snön?
2009-11-08

  The Stargazer
"kristaller av glänsande minusgrader" vilket vackert och eget uttryck, jag har åtminstone inte hört något liknande förut. Jag gillade verkligen vinterkänslan i den här lilla dikten, och håller med om att den är efterlängtad.
2009-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Il poeta della luna
Il poeta della luna