Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det emigrerades

Emigrationen till Amerika ökade
På ett oroande sätt i början
På förra århundradet
Den svenksa riksdagen tillsatte 1907
En utredniníng
Kallad ”Emigrationsutredningen”
Den slog fast följande:

”Den rekommenderade att sociala och ekonomiska reformer
för att minska utvandringen genom att "tillgodogöra sig och
omsmälta det verkligt goda, som finnes i Amerika".
Utredningens viktigare förslag blev snabbt genomförda:
allmän rösträtt, bättre bostäder, en allmän ekonomisk utveckling
och bättre allmän utbildning.” (källa, Wikipedia)

Så man kanske kan säga att den svenska utvandringen
Var den utlösande faktorn för att påbörja
Rättvisan i samhället…
Så emigrationen av ”våra” förfäders släkt
Var det som skapade det samhälle
Som trots alla sina brister
Troligen är det bästa och rättvisaste
I världen…

Men på väg utför...
kanske blir de emigration, igen




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 114 gånger
Publicerad 2010-01-23 01:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO