Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trisskrap i mord


Obama snackar om klarspråk
”3000 dog den dagen, 3000 oskyldiga människor”

Rättfärdigar kanske de över en miljon döda
Efter krigen mot Irak
Och Afganistan
Där motsvarande 3000
Kan uppfyllas rätt snart igen
Gång på gång på gång
(men de kanske inte var oskyldiga)

911 once again once again once again
Men skillnaden är att
”de är ju inte amerikaner”
Därför så är de försumbara…
Vad bryr sej vapentillverkarna i USA
om att det dör araber i Irak

Så fick dom så sitt ”nya” Vietnamn krig
På samma sätt som mordet på Kennedy
Banade väg för nya kostsamma krig
Så banade 911 sej fram till
Sitt eget nya krig
Mer oförstående
Mer märkligt än nånsin
Och med OLJAN som det absolut
Nya fantastiska vinstchansen…

De rivna skyskraporna
Är de blodiga trisskrapningarna
Som USA gör med sitt gamblande
Iran och Afganistan
Men människor dör
Ibland flera tusen
Om dan

(inte bara ett enda 911)




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 178 gånger
Publicerad 2009-11-11 06:27



Bookmark and Share


  lycksele
Det där har jag tänkt på också. Om det dör en amerikan eller engelsman så smäller det högre än massvis med döda i mellersta östern, Afrika eller Asien.
Även en död i ett mord i Sverige är värt många 1000 utomlands.
Man säger alla människor är lika värda och har rätt till sitt liv.
I själva verket är väl människovärdet cirka:
1:50 eller 1:100
Det vill säga en död i USA eller Västeuropa smäller lika högt som 100 döda på annat håll.

3000 döda september 11, är väl värre än 300.000 i något krig.
2009-11-11
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO