Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att vara mottaglig (ett annat ord för titelns "receptiv") för nya intryck är viktigt .....


OM: "Att vara receptiv !"

Att vara receptiv
innebär INTE undfallande
eller
enfaldigt accepterande
utan
alltid
ïfrågasättande !

Att vara receptiv
kan vara att lyssna
höra på förslagen
eller
påståenden
att , interimt
ta dem till sig
begrunda dem
tänka över
kanske beundra dem
eller
"köra över"

Att vara receptiv
kan ge nya friska
vyer
och fantastiska
förnyelser
men
också
kraftfulla
avståndstaganden
efter
nogsamma
begrundanden

Att vara receptiv
är ,ALLTID, bra i grunden
men ,hela tiden
ej ,blott, för stunden.......

---




Fri vers (Fri form) av Mats Henricson
Läst 550 gånger
Publicerad 2009-11-09 16:23



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag föredrar att vara SELEKTIV.
2009-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska