Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stress

stirrar på bokstäver
försöker tyda dem
sätta ihop till ord
till meningar
göra de till någonting mer
än bara symboler

stirrar på disken
tallriken från i förrgår
glaset med vatten
muggen som fortfarande luktar English breakfast
besticken som legat alldeles för länge
kastrullen, när användes den

stirrar på bordet
alla papper
som ligger utspridda
tidningar som aldrig blivit lästa
reklam utan värde
pennor som väntar på att användas
böcker som var alldeles för dyra
några lästa
några aldrig öppnade
påsar utan innehåll
allting som ska slängas
sorteras
sätta in i pärmar

stirrar på golvet
mattan som en gång var vit
dammråttorna som dansar i hörnet
kvittot blocken som ramlat från bordet
överkastet som borde ligga på sängen
och inte i en hög framför hyllan
sladdarna som lever ett eget liv

stirrar på tvättkorgen
på strumporna som hänger utanför
byxorna som kan gå av sig själv
tröjan med mjölkfläcken
handdukar som ska vikas
blus som ska strykas
färger som ska sorteras

stirrar i kalendern
månadsvecka, magont och aptitlöshet
blogg som ska skrivas
andras som ska kommenteras
lektionsplaneringar som ska genomföras
sidor som ska läsas
kapitel som ska sammanställas
portfolio som ska konstrueras
grammatik som måste memoreras
telefonsamtal som måste ringas
budget som ska hållas
löften som inte får brytas

står i hallen och stirrar
på diskbänken
alla papper på bordet
dammråttorna som dansar ringdans på mattan
förtränger tvättkorgen bakom toalettdörren
slår ihop almanackan
kastar grammatikboken
som går sönder i pärmen
öppnar ytterdörren
lämnar

den obäddade sängen
den skitiga disken
den överfyllda tvättkorgen
de dansande husdjuren
den trasiga boken
den överplanerade almanackan

flyr
men vet
att jag någon gång måste ta tag i allt
jag vet att jag måste
men inte just nu
inte idag

jag har vänt livet ryggen




Fri vers av Frida Fredriksson
Läst 255 gånger
Publicerad 2009-11-09 21:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Frida Fredriksson
Frida Fredriksson