Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

omfamnad av skuggan

på håll ser hon ut som om vilken flicka som helst
men med kisande ögon
ser man den svarta figuren som omfamnar den lilla kroppen
en skugga av någonting gammalt
någonting obearbetat

med kisande ögon
ser man hur flickan gång på gång
tar djupa andetag
som om skuggan sakta slukar själen

sakta men säkert
vid varje andetag
blir gnistan svagare
ljuset skingrar inte längre mörkret
flickan har ingenting att sätta mot
låter sig bli omfamnad av skuggan

av det okända
men ändå det så välbekanta

om du kisar med ögonen
kan du se flickan

om du söker dig närmare
kanske du kan ta över mörkrets plats
tända ljuset
blåsa liv i själen
och
känna flickans värme




Fri vers av Frida Fredriksson
Läst 301 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-30 21:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Frida Fredriksson
Frida Fredriksson