Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gubbsjuka och hat



Gubbsjukan är så markant
När en gammal fjant
Fattar tycke
För varje litet flickstycke

Sitter och raggar mer
När han inte rackar ner
Mer än vad som är lovligt
I de flestas tycke

Försvarar sej med att han har ett hjärta i brand
Och att han av kvinnor har hand
Som inte andra förstår
Och dessutom ej förmår
Denna övermogna ”gosse lycke”

Men det märkliga är nog ändå
Att om hans charm ratas
Om de honom liksom försmå
Fast de rätt mycke tjatas
Så är utryck som häxa, hora och så
Nåt som används, när de hatas…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 188 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-11-10 03:23



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Håller med Eva här.
2009-11-10

  Eva Langrath VIP
Bra text om ett svårt ämne
2009-11-10
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO