Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På den ”gamla goda tiden”


På den ”gamla goda tiden” 80 talet den förrförrförrförra krisen, elle nåt, så kom det ett förslag, från regeringen, det var den socialdemokratiska på den tiden. ”halvering av antalet stämpeldagar” från 300 till 150. Utan föregående avisering så de som hade gjort 149 dar skulle få 1, kvar…

De gick igenom alla instanser, alla fackliga, företagare och alla politiska dit, ja utom en… TCO och Björd Rosengren sa ifrån, ”det verkar alltför snabbt framtaget utan att man tittat på konsekvenserna” säger han. Och då hänger flera på, det vart inte av. Annars stod alla givakt för Palme och hans anhang, på den tiden, utan att våga säga nåt. Rosengren är väl inte nån som moraliskt imponerat annars men, det han gjorde var i alla fall modigt.




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 213 gånger
Publicerad 2009-11-11 00:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO