Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Jag fann den här lilla texten i en skrivbok jag har bredvid sängen. Någon halvsovande kvälls verk.)


Lek

Kottedjurens slanka halsar stolt lyfta
de skuttar ystra om våren
betraktar farkosterna som flyter förbi med floden

vik ett löv i en mjuk böj
stick dess stjälk igenom
låt alskeppet rulla ut i vattnet
på ytterst små vasstockar

låt vinden ta seglet, blottlägga bladet
låt vågorna styra utan förnuft




Fri vers av Grävling
Läst 325 gånger
Publicerad 2009-11-10 22:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling