Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FÖRSVINNANDE SYMMETRI




på väggen


Det är ånga av dagg i tåren
Där den banar sin väg ur vrån
Ett anlete fyllt i sval ljussättning
Lyfter blicken i majestät opp
För att blidka dåren därinom
Att spela med i scenens förlopp



på gatan


För ett samvete rent vacklar tillbaks
Dit igen för att tala tjuven tillrätta
Sångerna kysser samma åtrå som då
I höstdagar enbart förstrött beklädda
Det som skyls ska fantasin ersätta
Men tanken vandrar på marker redan beträdda



på ön


Ett fönster sover i reflexer från havet
Inget öga kvar för dessa skepp i nöd
Tillblivelsen finner nya ljus att ge fyr
En natt varskodd att göra drömmen komplett
Ärver ett öde av hjärtlig börd
Att erkänna det som aldrig skett









Bunden vers av theperna
Läst 224 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-11 20:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

theperna
theperna