Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Syndakatalog syndakatalog



Syndakatalog syndakatalog
Man dömer synder på eget bevåg

En del stora men andra större
En del är illa och andra värre

Syndakatalog syndakatalog
Man dömer synder på eget bevåg

Värre med råg i ryggen
Än säd i byxan

Syndakatalog syndakatalog
Man dömer synder på eget bevåg

De som är värre med de gömda synderna
Är de som syns, men på fel ställe, skotta över skotta över

Syndakatalog syndakatalog
Man dömer synder på eget bevåg

Man kan läsa vad Jesus säger om dessa som skapar regler
Han kallar dom ”huggormsyngel”, ändå så skapar man själv

Syndakatalog syndakatalog
Man dömer synder på eget bevåg

(tro det eller ej, för inte så längesen så kom
kommentaren ”vad är det för fel på syndakatalogen”
från en debattör när jag tog upp saken)
(alltså, på allvar, han var i 40 års åldern)

(ett av felen är att den inte finns, men används ibland
ett annat fel är att den gärna används selektivt, d v s
det är olika beroende på vilken som ska granskas)




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 165 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-12 00:14



Bookmark and Share


  lycksele
Du har rätt.
Det där med synd och vad som är synd är väldigt relativt. Och vi har en benägenhet att definiera synd, så att det passar oss bäst.

När andra har sex är det otukt, omoral.
Vi själva älskar i sängen.

När andra vill ha och jagar pengar är det girighet.
Vi själva brukar pengar som vi har rätt till.

När andra bråkar med barnen är dom grymma.
Vi själva fostrar med fast hand.
2009-11-12
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO