Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människans mänsklighet


ALLT vilar på de 2 buden, de första t o
m, så sade Jesus med...
"Älska din Gud"
"Gör mot andra som du
själv vill bli behandlad".
På dessa 2 bud vilar hela lagen
för de som inte vill eller kan
det förstå det ena så finns i allafall
det andra

Ingen humanist eller ateist
kan förneka att detta är den viktigaste
meningen att rätta sej efter, men ändå,
ibland så svår..

Och framförallt om man
går till det Jesus sade och visade igen,
så var det inte lagens bokstav man
skulle följa utan meningen. Meningen med
det man gör är faktiskt minst lika, och
kanske viktigare, än det man gör.

Skillnad, jo skulle jag tappa en hammare
från hög höjd, i huvet så nån dör, så var
jag slarvig, men om jag kastade den med
avsikt, så var jag en mördare...

Men han dör i alla fall...
Samma resultat men olika avsikter
Kanske t o m nån som får mej att tappa den
Han snubblar på mej, så jag tappar den
Är det då hans fel, eller mitt
Eller slumpens, eller vad

Kanske t o m han som fick den i huvet blivit
Beordrad att ha hjälm
Man inte har det… vems ”fel” är det då




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 145 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-18 01:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO