Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På gott och ont


Elden är ond, den kan döda
Elden är god, den kan värma
Härda, bränna bort, rena

Vattnet är ont, det kan dränka
Frysa ner, matta ut
Vattnet är gott, släcker törst
Släcker eld, tvättar… renar
Skapar kraft, växtlighet

Vinden är ond, kall, vidrig
Piskar i ansiktet
Vinden är god, den smälter snö
Smälter isar, ljum vind mot kind
Svalkar vid hetta

Människan är ond, dödar andra
Förstör slå sönder
Krossar hjärtan
Roffar åt sej allt han kan
Människan är god, skapar
Älskar, ger av sej själv
Får sinnen att slå volter av lycka
Offrar sej för andra av kärlek
Om man inte ser nån annan utväg




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 192 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-11-13 11:18



Bookmark and Share


  Mats Henricson
En Obehaglig Sanning,tyvärr.............
2009-11-13

    ej medlem längre
gillar kontrasterna, eller kanske avsaknad av kontrast
2009-11-13
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO