Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett tillstånd som är hotande nära nu......, och varför ........


Pank !

Pank !
Ekonomin i sank !
Råna en bank ?
svälta, bli slank ?
"Fattiglapps-stank"!

Pank !
Stålarna "borta"
Kommit till korta
kanske "tömma aorta",
sälja blod
saknar dock mod
dör ju,vill ej bli
"en stod"

Pank !
Ett Bedrövligt Tillstånd
angränsande till misär
ett behövligt tillskott
väntar , fem da´r

Pank !
Ett bedövande Obestånd
begränsande ,en slags
"galär"
ett förlösande förskott
hämtas, jag ska

Pank !
Lever på
Marginalen
de ständiga
Kvalen
i "Fattigdoms-
Ovalen" !

Pank !
Hänt de
sista åren !
Till REINFELDT
leder spåren !
HAN har tömt
våra kassor !
STRYK, han borde få,
i massor !

Pank !
Kan ÄNDRAS 2010
då kan man, kanske,
t o m gå på bio !!!!!!!.......

----




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 427 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-11-12 21:21



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Till Ruku: OM du bara visste, har sökt ( och söker !)ÖVER 600 jobb, men ÅLDERN (60) ÄR en UTSLAGNINGSFAKTOR (jag VET !), har sökt enkla jobb , typ lärarassistent, men blivit brädad av nykläckta studenter ! Och, dessutom, bättre att ge mig en bra pension än att jag ska försöka sno jobb från de unga !
2009-11-13

  Junitvillingen
Gillar din vassa penna & dina "kloktexter" skarpt! "Mer till de rika, mindre åt de fattiga" - det är tyvärr så det är...i vårt välfärds-Sverige år 2009. Men bio - det ska jag banne mig unna mig snart ändå!;-))
2009-11-12

  lycksele
Vi fattigpensionärer har det inte lätt. Nu har jag några hundra kvar till nästa utbetalning. Och inget på banken.
Men jag klarar mej. Har lärt mej att snåla och köpa billig mat.
2009-11-12

  aol
såsant vem i hela världen kan man lita på
men bort ska dom, bra mats du är bara så suveränt verbal
bugar
2009-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska