Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Nedanstående dikt känns inte alldeles färdig, men den artar sig väl med tiden, kan man hoppas.)


Bjuröklubb

Vinden drar till sig, skjuter ifrån
kastar ljung över strandängarna
martallen bugar för stormen
välkomnar

doften av öppet vatten
en sista smak av salt
innan allting sluter sig omkring oss

där vi ligger sten intill havet
rödlavens ärr på våra kroppar
grusgrå kvistar i ditt hår
och berghumlor och klöverhumlor
deras mjuka pälsar
glider mot våra kinder

din mun är lätt öppen,
du törstar efter vind
efter det knakande ljudet
då martallen och klippstrandens vackraste sten
äktar varandra
till stormklockor och blåeld




Fri vers av Grävling
Läst 343 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-12 22:16



Bookmark and Share


    näver de anima
Tycker att början är bra, fram tom. "du törstar efter vind" ungefär. Slutet känns för krångligt, jämfört med den till synes enkla beskrivningen dessförinnan.
Gillar särskilt: "där vi ligger sten intill havet" - "du törstar efter vind"
2009-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling