Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi behöver glömma för att överleva

Kanske är du köld
kanske är du är sot och spruckna läppar
stigar växer över, rotvältor stängs
minnen sluts om sina händelser
och jag betraktar moln
sekunder ifrån sömnen

här är en ugglas bo
här är en bädd av dun
och ormvråkar och nattrastar
går till vila i ditt bröst

och du stillnar, kommer åter
kanske är du frost, där djupast inne
kanske är du solvarm hud
en sång i ögonvrån
kanske blir du minnen
en hand mot kinden

så bär mig, jag förlåter




Fri vers av Grävling
Läst 302 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-12 23:00



Bookmark and Share


    näver de anima
Först tänker jag Dan Andersson,
sen känner jag vildmarksliv (att ligga bredvid en falnande eld) sekunder ifrån - döden...
Sen tänker jag - detta handlar om kärlek som måste glömmas, en eld som man gömmer långt ner, någonstans bland den milda askan ---
och jag älskar ditt uttryck "en sång i ögonvrån"
2009-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling