Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur mycket kraft besitter ångesten?

 

hur mycket kraft ska ångesten få ta
finns det några absoluta mått?

jag öser med blykärl tunga tag
skillnaden märks knappast
den kastar sig över mig med
förnyad kraft

tills
någon kommer
en vän
med en liten silverskopa
som reflkterar stjärnljuset
och ångestnivån sjunker märkbart

hur mycket kraft besitter ångesten
finns det några absoluta mått?
ett barns skratt kan förjaga den
och rösten av en saknad vän
besegrar den 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 623 gånger och applåderad av 16 personer
Utvald text
Publicerad 2009-11-12 23:53



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Ja, ångesten kan vara en mäktig drivkraft...
se på Berman te x
Eller så kan j u kärleken vara en mäktig drivkraft också, fastän åt andra hållet då
2010-01-18

  Ola Rydberg
Bra berörande dikt
om ett ämne
som kan drabba hårt
2010-01-17

  Caprice! VIP
Grattis till stjärnan! Den borde funnits här för längesen.
2010-01-17

  Johan Bergstjärna VIP
Lite lite lite ljus ... kan förjaga den.
Ändå så skiter vi i att ge eller att ta emot.
Mycket vacker & viktig dikt denna blygrå
novemberlördag i året 2009.
2009-11-14

  Caprice! VIP
Ångest trivs bäst i sällskap med en individ åt gången... Därför är vänner så viktiga. Någon silverskopa har jag tyvärr inte men om jag plockar på mig alla mina silversmycken så kanske ändå... ;-)

Sköna kontraster - tungt bly mot silvrets eteriska stjärneblänk.
Väl genomfört!
2009-11-14

  Ulf Lagerholm
jag håller med Larz, passagen med silverskopan är mycket vacker

hattlyft!
2009-11-13

  Eva Langrath VIP
En välskriven text om ångsten som vill äta upp och om ljusskenen som bryter in och dämpar för en stund.
2009-11-13

  Elaine.S VIP
"hur mycket kraft ska ångesten få ta"


"hur mycket kraft besitter ångesten"


Om man fick bestämma skulle den ständigt vara
försvagad och kraftlös, ångesten.
Men den verkar ha sin egen vilja, en stark sådan
som kan göra en så svag.
Gillar också den där delen med silverskopan...
2009-11-13

    Tea Alex
Ja ångest är konstigt, nästan som svårt att förstå sig på. Ibland känns det fel när man ska medicinera bort ångest, när det egentligen borde handla om att lära sig hantera sin situation - eller ändra på situationen...samtidigt som sjuklig ångest givetvis bör innebära att tillgång till lämplig medicin finns. *funderar*
Det bästa är nog att hitta sitt eget sätt att hantera ångesten, sitt eget personliga sätt. En person jag känner tittar på golftv, en annan skriver (säger inte vem ;) och en tredje målar.
2009-11-13

  Ronny Berk
så välformulerat förmedlar diktarjaget känslor som kryper och dövar; samtidigt glimtar till vänskap och barnskratt som lindrande medikamenter
2009-11-13

  Larz Gustafsson VIP
Enormt fint det där med silverskopan!
2009-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger