Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fösöker göra en bild, med anständighet och respekt. Om ni tänker annat så är det kanske, floskler och möjligen, dålig fantasi, som står i vägen för att se bilden Jag respekterar kvinnan, men vill ändå försöka skriva, så ni förstår min mening, positivt.


Nya bädd ny madrass



Den nya bäddmadrassen
Jag köpte nya madrasser för några år sedan…
Men inga bäddmadrasser just då
Och de har tagit stryk…

Man jag fick tag i tjocka, nya sköna, bäddmadrasser
Nu är hela sängen som ny
Man längtar efter sänggång…
De liksom tar en, hela sängen tar emot en…

Sängen tar emot en som en kvinna
Som en nyförälskad kvinna…
En nyförälskad, skön, älskade kvinna
Som inte nog kan visa sin kärlek, sin kåthet

Sin lycka. Sin lust, sin känsla
Så välkomnande som en ny säng
Som en ny, bäddmadrass…..
Låter det billigt, enkelt, brutalt, mansgrisigt

Ja kanske låter det så
Men det finns ingen mening åt det hållet
Bara att det som är vant, uttänjt, gammalt, sliten
Fibrerna i den gamla madrassen
kanske har den vanvårdats.... och...

Liknare cellerna och själen i den kropp
Som inte vill ha mej där
Eller som av ren slentrian, kysser min kind
Och säger, ”jag älskar dej” lika engagerat
Som hon ber en ta ut soporna när man går ut

Mot den som säger sej älska, säger det passionerat
Klänger fast sej vid en som en hungrig blodigel biter
Och hennes kropp inte ger dej ett tillstymmelse till chans
Att inte tro att hon menar det

Hon är det nya, det utforskande, det sköna
Det mjuka, som kysser din själ
Som tar hand om allt, kroppens njutning
Själens vila…

Att vakna på morgonen efter en kärleksnatt
Av omfamnande sömn är vila
För själen, för kroppen, för sinnet
Som att ha en ny madrass… utan att fördenskull
Varken nedvärdera kvinnan
Eller madrassen….

Men man hoppas att både kärlekar
Och fibrer ska hålla länge
Länge som livet och kärleken
När man vårdar det




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 174 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-23 19:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO