Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det brittiska klassamhället


Det brittiska klassamhället, det är egentligen historiskt enkelt, tror jag.
De missade den brutala franska revolutionen, där de pinade människorna slog sig loss... och man kan just tänka sej propagandan som bedrevs i England med sina kolonial länder, man kan också tänka sej rädslan som "överheten" hade...

Och den franska revolution spårade ju också ur, inte ovanligt det heller, vi har sett det på senare år efter revolutioner, Ryska, Cuba, latinamerika man kan inte hantera makten,,, när man ”tar den”

Den liknade nog mycket rädslan i Rom under slavupproret.
Man fogade sej nog av rädsla för anarkin som spreds sid i Frankrike, troligen ivrigt rapporterad, + en annan viktig sak. Det var ett utpräglat klassamhälle med massor med klasser få vågade riskera ett uppror med en nedåtgående klassresa som följd. Du vet väl att i varflocken så är de alltid den näst lägsta som är värst mot de lägsta, och det av egen "självbevarelsedrift"...

Det brittiska klassamhället består men de finns även spår av det ”hos oss” hur kunde annars ”Lord Snowdon” (snowdons som är den engelska nazismens ledare sen gammalt) vara den legaliserade katalysatorn för det så enkelt lurandet av Posener och de andra när de helt enkelt ”tömde och köpte ett bolag med deras egna pengar”
Man såg det som ”seriöst” med en jävla LORD med i sammanhanget…

Klassamhället finns här med, på sitt sätt… och ju högre i kretsarna de är, desto mer försvarar de det… ”för sin egen skull”. Vi är inte fria här heller som synes, det bugas för dessa satar här med, och man kan undra av vilken anledning…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 274 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-14 02:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO