Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tystnad kan vara respekt... men den kan vara terror med


Tysta som muren


Muren de står där
Tyst som muren
Den är muren
Finns också som den ”mänskliga”
Eller kanske omänskliga
Den som inte svarar

När du kommer in i fikarummet
Du hör skratten men
De tystnar när du kommer in
De som har skam i kroppen ser ner i bordet
Medans de andra, flinar elakt

De som inte har hyfs nog att svara
En försvarsmur av kött
Men liten mänsklighet
Om du dristar dej att ställa frågan
Så får du inget svar

Kanske står du som en luttrad jude vid klagomuren
Förr stod det araber och kastade saker
På dessa stående
Men numer så går inte det
Men i mänskliga muren ska du se det omöjligt
Att gå vidare
Tystnad eller verbalpajkastning

Den finns överallt i varierande form
Den finns bland poeter
En poet skickade mej en gång ett elakt brev
Som en ”slutpunkt” i den debatten, tycktes den nog tänka
Och efteråt, för att slippa få svar
Så blockerades undertecknad av densamma
Det har hänt från mer än ett håll…

Blockera kan jag också göra
Per automatik, om jag blir det själv
Eller om någon är rent oförskämd
Eller de finns säkert skäl till det på annat sätt
Men jag skulle aldrig ställa mej
”i murens tjänst”
För frågors skull, eller vid vanlig kommunikation

Jag skulle säga att ”jag gillar inte den typen av frågor”
Eller ”detta är för privat för mej att lämna ut”
Men aldrig bara rakt av ”blocka” som jag hört
Att vissa råkat ut för av andra..
Utan motivation eller nåt

Murens tystnad är egentligen
En variant på det vanligaste övergreppet som finns
”Du är inte värd att talas med”
vilket faktiskt också säger
”jag är så mycket bättre än du”
Förvånande att så många säljer sin mänsklighet
Med hjälp av detta simpla beteende…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 180 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-17 07:29



Bookmark and Share


  anits VIP
Bra och tänkvärt skrivit, igenkännande
2009-11-17
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO