Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Franska smittan


Engelsk adel
Denna vidriga samling av människans
Yttre tecken på sitt moraliska misslyckande
Satt på helspänn
När ”tjänarna” serverade maten

Då när giljotinen sjöng sina entoniga sånger
Och människor förkortades med praktisk
Tillämpning
Där på andra sidan kanalen
Få hade nog inte förtjänat den behandling
De fick, egentligen

Skatter, och andra övergrepp hade funnits
Sen urminnes tider och vart värre
Därför jublade de nyligen frisläppta
Över hur giljotinens basketkorg blev full
Medans man i Englands adel förfasade sej
Inte över döden
Utan över vilka som dödades…

De var livrädda för franska revolutionens smitta
I över och kungahus…
Men för ”oss andra” så kanske den franska revolutionen
Var det bästa som hänt i historien
För var hade vi varit annars
Makten svarar bara på maktspråk…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 306 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-14 02:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO