Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi driver ett lyxhotell

Våra äldsta söner har flyttat
hit igen eftersom dom vart utan
jobb och bostad man vill ju inte
att dom ska hamna på bar backe


Men nu tar dom fördelar av att
bo hemma och ha det bekvämt
igen dom tar servicen för givet
det dom får av oss

Visar ingen tacksamhet med
att fråga om vi vill ha hjälp
med disk och så dom sover
hela dagarna men när mat
osen når deras näsa då
kommer dom och säger
vad ljuvligt gott det luktar

Dom tar förgivet att maten
också är gratis på detta
lyxhotell vi som har en
sträng ekonomi ändå

Jag känner bara att jag
snart vill fly min väg ifrån
allt lättare blir det inte
av att jag ständigt har
så ont

Nej dom tar ingen hänsyn
alls till att jag och min man
inte orkar som förr dom bara
kör på och tar oss för givet
med att vi driver ett lyxhotell




Fri vers av Ann-christin
Läst 448 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-11-13 12:04



Bookmark and Share


  Svart svan
"Som man bäddar, får man ligga"...?
2009-11-13

  Mr Lindemann VIP
Ja, ställ krav på dem
ge ett ultimatum


det är lätt att skriva, men svårt att genomföra
2009-11-13

  Maria T
Du måste ställa krav.
Dela upp arbetet och
försöka ha roligt
2009-11-13

  lycksele
Det där låter inte bra.
Dags att ställa krav?
Eller bara låta gå?
2009-11-13

  B-Nita
Ja, så är det för många... Många som inte klarar sig själva när de inte kan få jobb, och så kommer de hem och tror att allt ska vara som förut... Så som när de inte hade något eget ansvar eller egen ekonomi.
2009-11-13

  Nina Ahlzén
å herregud, skojar du eller.
2009-11-13

  Larz Gustafsson VIP
Ungefär som många som kommer till Sverige.
2009-11-13

  Fokus
Inte kan sönerna veta hur ni tänker och känner om ni inget säger.
2009-11-13

    eva m h
Ni får nog aktivt väcka dem ur sin bekvämlighetsslummer och tala om att lyxhotellet är stängt och det nu blivit ett ställe där man arbetar för kost och logi .... Lycka till!
2009-11-13

    ej medlem längre
Undrar om även min mor känner så här, då hon ofta bjuder både på skjuts och på mat. Är jag tacksam? - Nog inte.
2009-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Ann-christin
Ann-christin