Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dahlström live


Det sägs om Jonne Dahlström att
Han började sälja fisk
Strömming
Från sparkstötting

Så småningom så kom han upp sej
Sålde Morris Minor
Han var från Bjuråker
Och sålde till sina bekant i kyrkan mest
Från början

Så man kallade det för
”Bjuråkersmoped”, där, i Hudiksvalls trakten
”de där religiösa jävlarn, köpt tav an, allihop”
Var det en gubbe som sa, när han återberättade det
Men man sa aldrig nåt direkt till honom
Bara om

Och han var kung i Hudiksvall
Och hans 3 söner
Var liksom kronprinsar
Och fallet blev stort

Men gubben levde så länge
Så han hann både konkursa
Och de han nästan få pension
Innan han la näsan i backen




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 318 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-16 17:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO