Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lex kapitalism


Sälja ut allt
Sälja ut allt
Sälja ut allt
Det är parollen

Det går en sjuka i tiden
Den kunde kallas
”Lex kommunism”
eller
”Lex socialism”
Fast nu så är bevisen översvallande
Att det behövs kanske ännu mer
”Lex kapitalism”

och man talar om ”undret i Kina”
Men vi har sett både Japan
Och Sydkorea förut
Och grannskapens s k
”Tiger ekonomier” so what”
Vad spelar det för roll vad hade dom innan
De bytte ju för fasen nötter mot fisk

Alla dessa ekonomier har en enda sak gemensamt
”billig arbetskraft”
Den enda gemensamma nämnaren
Förutom sin tidigare underutveckling…

Men t o m finansinspektionen reagerar nu på
Det som har skapat numer 2 riktiga ”bankkriser”
På mindre än 20 år
Detta är en idiotförklaring till kapitalismen
”Lex kapitalismen med för få begränsningar och kontroller”




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 149 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-01-03 15:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO