Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt i det elände, som jag ofta skriver om, behövs det några goda ord !


"Optimismens Ord !"

Förtroendeingivandet !
En människa som är upplivande
skapar förtroende
ett positivt beskrivande
bra framtid groende


Pålitligheten !
Ingen tvekan om vandeln
man vet att det går
att ge denne handen
år efter år


Godsintheten !
Det strålar av godhet
vartän han än går
och han har modet
för mänskan han står


Generositeten !
Hon bjuder på allt
som hon förmår
ingen blir utan
hon ingen försmår


Uppoffrandet !
Ställer upp för alla
vem som än
må kalla
finns för Dej alltid
sviker Dej aldrig


Tålmodigheten !
Ett under av tålamod
kan vänta i evighet
drabbas inte av svårmod
näst intill beskedlighet


Uthålligheten !
Ger aldrig upp
finns där "för evigt"
kan titta "under lupp"
blir inte mesig


Konsekvensen !
Håller Sin Linje
i "alla väder"
sviker den inte
vad man än säger


Omutligheten !
Som den pålitlige
fast ett strå vassare
denne oförvitlige
kan ta det krassare
livet
för givet


Ärligheten !
Visst kan sanningen skada
framförd med "iskall" svada
men om den varligt serveras
ska den kunna accepteras


Kärleksfullheten !
Bästa slutvinjetten
Är ju denna bara !
Det blir den sista "polletten"
i denna ordaskara
För den kan ju störta tyrannier
och "ommöblera" dynastier
fulländar vårt sinne
ända in i mannaminne !!!!!!

---












Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 240 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-14 21:00



Bookmark and Share


  aol
oerhört positiva meningar so tar tag ien, suveränt skriftat
2009-11-14

  lycksele
Bra sammanfattning av värdefullt.
Nu smäller sånt här inte så högt. Det är frånvaron av ovan nämnda som gör att det märks. Och blir mer pådrag.
2009-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska