Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stämpelmannen stämplar


Stämpelmannen stämplar
Av hjärtans lust
Som liten såg han hur de som var mer erfarna
Stämplade frimärken
De skulle stämplas rakt och snyggt
Efter några år som springpojke
Fick han bli brevbärare
Oj vilken lycka
Då fick han rycka in och stämpla ibland
Han hade tränat på vita papper
Så han kunde…

Sen fick han vara ”inneman” på posten
Och hämta all post från gula lådorna
Ojojoj de var grejor det
Stämpla för livet ibland, så mycket kunde det vara
Hårda rappa stämplar
Pang pang pang
”Se viktig ut” för
”varje tupp har ju sin gödselstack”
Han sökte vidare och fick ett ännu häftigare jobb
Som ”stämplare” på tingsrätten

Och där sitter han och varje dag
Pang pang pang
Ser han viktig ut och stämplar inte mål
Stämplar fastighets papper
Pang pang pang
Och staten debiterar för varje stämpling han gör
Han känner sej viktig Pang pang pang
För som man så sant säger
”varje tupp har ju sin gödselstack”
Denna tupps hela livs sjölvförtroende
Ligger i att sitta vid ett skrivbord
Och ansvara för att stämplarna blir raka och läsliga
Hela sitt vuxna liv, har han stämplat…
Pang pang pang Pang pang pang




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 189 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-15 13:15



Bookmark and Share


  lycksele
Det kan du hoppa upp och stämpla dej på!
2009-11-15
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO