Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Här slutar allmän väg

Vi strövar omkring nedlagda fabriker
längs övervuxna industrispår
vattnet ser nästan verkligt ut här
och vi rör oss närmre, förändras

här står brevlådor på linje
som flyttfåglar, beredda
en störtad drake i ett träd
och bleka klippor ned mot vattnet

och jag minns alla utkylda hus vi besökte
alla golv vi sov

någon har flyttat stenar
ömsint vidrört sträva ytor
byggt en mur till skydd
kalhyggena vandrar: tunna skott gror nya,
kvällsgrå stammar faller på varandra




Fri vers av Grävling
Läst 362 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-11-16 02:11



Bookmark and Share


  Kristina Wallbing
Men så fint du skriver! I denna dikt känner jag igen... i byn där jag växte upp fanns skylten "Här slutar allmän väg". Tack och lov, skulle jag säga idag... den slutade, men något helt annat, vackrare på många sätt, tog vid. Men du tröstar med orden: "tunna skott gror nya".

ja, som sagt..jag är helt betagen i ditt språk!
2009-12-30

  The Stargazer
Underbara beskrivningar. Jag älskade formuleringar som "vattnet ser nästan verkligt ut här" och "här står brevlådor på linje som flyttfåglar, beredda". Du målar upp en tydlig bild i mitt huvud. Jättebra.
2009-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling