Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Irrbloss

Liten, liten
smala ben tar vägen över myren
önskar drunknad komma hem
så de kravlar sig och krafsar
trevar dig vid handen
liten, liten
klädd i nött oktoberklänning
och dimman snörd kring benen
brunvatten i skorna
små smutsiga naglar
liten, liten
kryper vilsnad över myren
tuvstarr sviktar under knäna
kjolfåll stramar omkring benen
kärrvattnet i tyget
liten, liten
önskar lugnad komma hem
hjärtat vilsamt trött i bröstet
och händerna så svala




Fri vers av Grävling
Läst 306 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-11-17 20:07



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fin och trolsk text
2009-12-23

  Katinka VIP
Fin sagolik dikt som bara flyter fram när man läser den. Handlar om liten Myrling kanske?
2009-11-17

  Sylt
Fin och lite sagoaktig känsla
2009-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling