Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I ett d moll från 1965



dimman låg tätt över oss
som en ilsken feber
ett galet saxofon solo
en Chevrolet på speed
längs highway 61

jag lekte med min hjärna
24 timmar dygnet runt
som att se in i en disco kula
spegelljus
avfyras och smäller av
som nyårs raketer
veranda natt

så jag bad till en gud
som inte lyssnar
så lade på dylans
blonde on blonde
släppte nålen
och låt det explodera
i mina högtalares
elektriska vener

fyfan jag blev äckligt nykter
ett glas rent vatten
en simmande guldfisk
ett fartyg med fyllda
vita segel

ett pirat skepp givetvis
så jag överföll staden
rövade bort prinsessan
försvann i dimman som
låg över oss





Fri vers (Prosapoesi) av Neal
Läst 193 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-11-18 00:17



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Dimman som en ilsken feber.
Kanon!
2009-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Neal
Neal