Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Digerdöden


De rusade inåt landet


De rusade
De rusade inåt landet
Norrut
Med sina små paket
Jaktvapen och rädsla för döden
De som inte fataliskt stannade
Som om de trodde att
”in shala” ”OM GUD så vill”
så dör man, eller så lever man

De rusade från sjukdomen
Från bölder, fläckar och pest
De med medfödda fläckar låg risigt till
Allt kunde tolkas som ”pest”
Och leda till uteslutning av samhället
Utfryst
Om de var vinter så var döden säker
Även om de inte var sjuka


(idag springer vi inte, vi vaccinerar
vi tvättar händer i sprit…
”men inte flyr vi” nejdå
”och inte är det panik”
Nejdå, se hur de står i timtal och köar
Fast svinflunsans dödlighet är lägra än andra flunsor)
(vilken tur, att vi är så mycket lugnare nu)

”Bättre att de dör och vi får leva”
Ropade de friska
Ropade de som hade hopp men rädsla
För de omtalade ”digerdöden”

(så vad händer om hjärtlung apparaterna inte räcker till
ska vi lotta om dom
ska de rika får köpa sej inkoppling
ska det vara slumpmässigt… och när
ska de kopplas bort, för att andra står på kö)

(och hur lång är människan ifrån de om levde
för 800 år sedan… påminner inte argumenten om varann)




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 160 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-25 19:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO