Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Digerdöden


Prästerna stod där


Prästerna stod där
Som vanligt
Som alltid
De oftast mest belästa är de dummaste
Enfaldigaste och mest dömande

”det är Guds straffdom över era synder”
Skrek man… så man undrar
Varför sände Gud i så fall en straffdom
Över var tredje människa just då
Men de fortsatte sitt orerande
En och annan präst torde ha dött med
Var det Guds straff med
För att de var dåliga präster

Känns det igen, har vi kommit längre
800 år senare
eller kan man se ”andan” av straffdomar
Finnas kvar, än idag…
Digerdöden förklarar krig
Liksom svinflunsan idag…
Men rädslan finns i alla fall kvar…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 136 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-25 19:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO