Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Digerdöden


De kom med skeppen



De kom med skeppen
Varor
Ibland relativt ”färskvarumässigt”
Men de fick inte lägga till

Lotsen mötte med utropare
”ni får karantän i 3 veckor”
och om nån dog under tiden
så började man om
Tre veckor igen

När karantänen var klar
Inte förr, så fick man gå iland
Och se sej om
Då kunde man lasta av
Ta fram sina varor
”komma hem till sina kära”

Kanske hade man då fått pesten iland
Tre veckor är lång tid
Och pesten kom snabbt när den kom
Man kanske inte ens ville, komma iland
Om det hänt saker

Då skrek man från skeppen
"KOM INTE HIT"




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 170 gånger
Publicerad 2010-01-23 18:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO