Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Digerdöden


Så sprang man i rädsla



Så sprang man i rädsla
För nåt som inte syntes
Inte luktade
Inte kändes
Det bara kom

Mannen som kom hem från resan
Fick inte kyssa sin fru
”du ska vara hemma i 3 veckor först”
3 veckor av kärlekstörs
3 veckor av undvikande
barnen rörde inte heller vid sin far

Fläckar granskades
Man såg djupt på varandra
Handlaren på sin kund
Kunden på sin handlare
Och om nån tyckte sej upptäcka något
Så skrek man rätt ut ”PEST PEST PEST”
Han eller hon kördes ur stan

Man frågade inte, man kontrollerade inte
De bara kördes iväg
Utan hopp, utan hjälp
Med hot om plågsam död om de ens försökte
Ta kontakt med någon
Många hade helst velat döda dom onmgående
Men ingen ville ta rätt på liket…

”Bättre att de dör och vi får leva”
Ropade de friska
Ropade de som hade hopp men rädsla
För de omtalade ”digerdöden”




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 180 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-18 19:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO