Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Digerdöden


Portarna till staden var låsta


Portarna till staden var låsta
Ingen kom in utan godkännanden
Ibland fick de lämna sina varor på utsidan
Så kom man ut och hämtade dem sedan de gått
LIVET var kärt och ingen ville ha den
PESTEN

Utanför fick de klara sej bäst de ville
Rykten spreds som aldrig förr
Om hur hela länders befolkning dött
Om hur vidrig denna sjukdom var
Det var orostider
Digerdöden var farligare än svält
Och krig, tillsammans…
DIGERDÖDEN förklarade krig….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 132 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-25 19:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO