Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om den Mörka Poesins utbredning.........


Depressivt !

Svartsyn
genomsyrar vår diktning
för den jag hyser respekt
om inte helt oförvitlig
den saknar "dialekt"

Mörker
lägrar sig kring orden
depressionen är
redan vorden
en sorgens litania
en undergångsprofetia

Avgrunden
är nära för
många
de vill de dystra orden
fånga
och, fjättrade vid
tragedierna
förkastas
komedierna

Tragiken
fascinerar vissa deltagare
de vill ha nederlaget
som ledsagare
men ,vedertaget
det blir
när vedersakare
blir "beslagtagare"

Kapitulation (!)
Det Ultimata stadiet
Uppgivenhetens triumf
gentemot Barbariet
En kapitulationens
Viktoria
En "Masturbationens
Gloria "
Martyrskapets obscena
Inkonsekvens (!)
Tortyrredskapets
Sekulära Sekvens (!)........







Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 252 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-18 23:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska