Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Läckberg beklagar sej


Camilla Läckberg beklagade sej över
Att kvinnor inte fick beklaga sej över
Att de inte gillade hemmavarandet
Med små barn

Min erfarenhet är nog mer tvärtom
Kvinnor är fantastiska att beklaga sej
Inte bara över hur långsamt de hade det
Utan hur tråkigt det är
Hur jobbigt det är att tvätta
Och plocka ur diskmaskin
Och hur jobbiga ungarna är
Och att en annan inte fattar att göra nåt självmant
Så de får alltid lov att tjata
”de hatar att vara tjatiga”
(fan tro`t) (ligger inte det i generna?)

Och när man varit ute en hel vecka
Och kommer hem och vill sätta sej i fåtöljen
Med fötterna på en pall
Och njuta av en öl eller nåt
Efter hela veckans jobb
Men då ska fan åka iväg hit och dit
För då hade ”hon varit hemma hela veckan”
Fast hon har en egen bil att åka med
Som jag betalar….
Så jag kanske borde beklaga mej
Över att kvinnor beklagar sej för mycket
Men jag är inte så, de får väl gå… ändå…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 309 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-11-20 01:54



Bookmark and Share


  lycksele
Att först ta på sej mesta av hemarbetet och sen klaga och skylla på andra rimmar illa. När man gjort något åt sin situation, eller försökt, då kan man börja klaga. Tycker jag.
Det där med tvättstugan och tvätten är ju standard. Symbolen för hur förtryckt en kvinna lyckats bli.
Som man bäddar får man ligga.
2009-11-20
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO