Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Precis som det brittiska originalet, fullständiga galenskaper..........., filosoferar ,också, kring en viss Högtid som nalkas.....


"Helt Hysteriskt !"

Som ackumulerad boskap
föses vi omkring i denna labyrint
vi skyfflas in i ekorrhjulets smältugnar
kastas in i handelstemplens psykoser
flyr från redundanta neuroser
kämpar mot kommersialismens nätsystem
en gigantisk Ryssja, ett finmaskigt "Ödem"
vi måste ju anlita dem
valfriheten saknas, än
och Högtiden i fråga
en gång fin
numer, mest "en plåga"
för Nyfattigdomen har satt stopp
för glädje utan "propp",
en julklapp för mycket
man mister "hela stycket"
men, KLART, att ens barn
SKA FÅ
Nå´t vettigt, hoppas jag, då.........

--




Fri vers (Fri form) av Mats Henricson
Läst 186 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-20 10:21



Bookmark and Share


  lycksele
Det kommer att bli en tung Jul i år. För många fattiga svenskar.
2009-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska