Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag ska inte ha nånting


Man fick fel lås till bygget och alla lås skulle bytas så han gick runt och bytte, men en finsk tjej som öppnade sa att ”jag ska inte ha nånting”. Och hur han än försökte så skulle hon inte ha nånting, han började så småningom ta bort låset och bytte lås, gav henne de nya nycklarna och fick även så småningom de gamla, när hon förstått att de inte skulle funka med de gamla. Under tiden sa hon hela tiden samma sak, ”jag ska inte ha nånting”.

Så småningom så lärde hon väl sej lite svenska och varje gång de möttes sen så skrattade hon och en gång med pappan bredvid så berättade hela historien. Pappan hade lärt henne att hon skulle säga ”jag ska inte ha nånting” när det kom nån och ringde på dörren som inte talade finska. Ofta kunde man finska för Gustavsberg var lite ”finsk koloni” på 60 talet…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 146 gånger
Publicerad 2010-01-17 02:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO