Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Finns jobb, finns kärlek


Det finns jobb
Se 1400 jobb och 14000 arbetslösa
Hur kan de säga att det alltid finns jobb
Åt dom som vill
En utsliten snickare kan inte bli gymnastiklärare
Eller en busschaufför badvakt
Om det inte är så att han/hon också har de kunskaperna innan
Eller kroppen till det…
Alla fattar det, utom de helt okunniga

Det finns kärlek
För alla sägs det
Men inte ens om man ”optimerade” så skulle det finnas
Kvinnor i Asien, så det räckte till… ”för alla män”
Man har aborterat och mördat så det fattas
Bokstavligen fattas, främst i Indien och Kina
Hundratals miljoner kvinnor
De har dödats, eller inte fått födas…

Men det finns kärlek sägs det
För alla… sägs det
Men i Indien så kan man ”hyra en fru” ett tag
Med allt vad det innebär
Och de finns byar där det nästan bor bara män
För man har inte råd att gifta bort flickor
Men de okunniga säger:
Det finns kärlek för alla
Men 100 tals miljoner män
Vet med säkerhet att det inte finns…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 122 gånger
Publicerad 2010-01-18 00:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO