Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slutat existera

Förut såg du på mig
som en uppenbarelse
När jag gick genom
rummet var du snart där

Tätt intill

Du ville visa mig
hur goda ni kan vara
av det andra könet

Du sa att de där historierna
mina väninnor hade dragit
de stämde inte alls in
på en sån som dig

Du var ju äldre än mig
och så mogen mot de andra
Du visste allt om respekt
och tillit

Förstod så väl att jag
behövde tid
att jag ensam behövde
andas mina egna ord ibland

Men jag vet inte riktigt
om du förstod helt

Jag behöver inte
så mycket tid
så att jag tror
att du har slutat

existera






Fri vers av mariann
Läst 364 gånger
Publicerad 2005-10-20 14:21



Bookmark and Share


    Porslinsdockan
Man vill liksom vara ensam med sig själv i bland och ha närhet, kärlek och trygghet i bland .. Kan vara lite svårt med balansen bara! Helst när man kanske inte ens vet själv HUR ,VAR och NÄR
2005-11-30

  Rublev
ett sörjande trofast diktjag berättar om
ett du som saknade rötter...
och varken var rotad i sig själv eller livet...
som sjöng de stora vackra tomma orden...
en slav under ytans herravälde...
och troligtvis livrädd för närhet...

känsliga vackra visa ord:
”att jag ensam behövde
andas mina egna ord ibland”

en dikt som kommer väldigt nära!
2005-11-25

  Rublev
ett sörjande trofast diktjag berättar om
ett du som saknade rötter...
och varken var rotad i sig själv eller livet...
som sjöng de stora vackra tomma orden...
en slav under ytans herravälde...
och troligtvis livrädd för närhet...

känsliga vackra visa ord:
”att jag ensam behövde
andas mina egna ord ibland”

en dikt som kommer väldigt nära!
2005-11-25

  Propella
Har bara ett ord: Klockren!

(och några till; underbart formulerad, levererad med glans, ett innehåll jag slukar och tar åt mig)
2005-10-20
  > Nästa text
< Föregående

mariann
mariann