Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På tunnelbanan finns det många apor och fåglar

och människor
Jo, jag vet det eftersom jag jobbar där
För om det inte är ett ruttet bananskal som ligger och skräpar under vart och vart annan säte inne i tunnelbanan så är det en massa fågelfrön som ligger utspridda på golvet
Så aporna och fåglarna gör som de brukar göra
Skräpa ner
Skita ner
Det som inte går att äta släpper de bara rakt ner på golvet
Men jag har tröst för jag vet att aporna och fåglarna inte förstår bättre
De förstår inte att det finns papperskorgar på plattformarna
På stationerna
Och det är det visst ingenting som man kan göra någonting åt
Det bara är så
Så själv så visslar jag bara medan jag städar upp skräpet efter dem
Sådär
Nu är det snyggt här igen
Inga tidningar
Inga tomma flaskor eller pappersmuggar
Inga bananskal
Inga fågelfrön…

På tunnelbanan finns det många apor och fåglar och människor….

Ken Cassel
21/11-09.




Fri vers av Ken Cassel
Läst 360 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-21 16:23



Bookmark and Share


  anits VIP
Kan tro det, bra
2009-11-21

  peter markurth
bra
2009-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel