Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under månens fulla gula sken

ligger stjärnorna latent på rad medan de lyser upp i
rymden som de energiknippen de är
Och man behöver ju bara titta upp lite försynt för att
kunna se att de finns där och har funnits där, så länge
man kan komma ihåg och minnas
Men så är ju också hela universum som en enda stor
fantasi med alla sina stjärnor och planeter som varje natt
en annan glider förbi utan att man tar någon större notis
om dem
För vem var det som uppfann solen och månen och
världsaltet egentligen
Det är det ingen som riktigt vet
Inte mer än att universum kan man inte äga då den är
våran allas våldsammma men ändå ödmjuka vän som
ständigt tar oss med ut på nya äventyr som står för dörren
För det finns ju ingen som riktigt vet vart vårat
universum är på väg någonstans
Om det är på väg för att kriga och konkurrera ut något
annat paralellt universum som har kommit i dess framfart
och där det nu måste sprängas lite granna för att dens
existens ska kunna ha någon chans att kunna fortsätta
existera och samverka i våra drömmar och hjärtan
då hela universum i slutändan ändå tillverkar nytt liv hela
tiden på löpande band
Så på det hela är universum som en stor fantasi som är
svår att kunna hålla kvar i sin ena hand då den är
hemlighetsfull som bara fan
Går inte att bemästra om man nu så skulle vilja kunna
göra det
I alla fall inte såvitt jag vet....

Under månens fulla gula sken!

Ken Cassel
26/12-2020




Fri vers av Ken Cassel
Läst 301 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-12-26 00:51



Bookmark and Share


  angela Täubert fd Jansson VIP
Ja universum och allt som hör till är vördnadsbjudande, och vi vet egentligen inte något alls om det. Bra skaldat.
2020-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel