Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ännu ett legendomsusat ordstäv (alla vet ju var det kommer ifrån), vi "begår " även detta .........


"Du skall Icke Stjäla !"

Du skall icke stjäla !
Säg det till alla trälar
som snotts ifrån
i generationer
av båd´präster
och patroner

Du skall icke stjäla !
Men Kyrkan då
får sig skärpa
de Rika ,ofta,
deras "Guldägg",
värpa
I många
århundraden
har Kapital och
Prästerskap
slutit banden (!)

Du skall icke stjäla !
Skull´Marx och Lenin
gillat
tyvärr , Kyrkan, hitintills,
bara dillat
finns Ingen Trovärdighet
inte Minsta Ihärdighet

Du skall icke Stjäla !
I dagens läge , Hyckleri (!)
Skärpning ,Kyrkan, tycker vi !
Lev upp till Stora Ord !
Då ,BÄTTRE blir Vår Jord !


--




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 308 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-22 10:10



Bookmark and Share


  poetryGirl
hmm jag snattat lite som barn
2009-11-22

  marie-helene
Tänk om människan kunde se detta
och hur många samlingar av folk som
är i skuld.
Att vinna människan var och är uppdraget
men många ledare har tyvärr valt att vinna
världen och dyrka mammon.
Tänkvärda ord tack mer av detta önskar
jag läsa...
2009-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska