Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi väntar , egentligen , för att vi är tvungna....., diktar om detta...


"Vi är Många som Väntar !"

Många är vi
Slitit har vi
Väntar gör vi

Vi kallas
"Jätteproppen Orvar"
Vi byggde upp
Landet
Men, NU, när vi
vill ha vår Trygghet
hotas Vårt Land
av Vårt Antal !

När vi vill
få Vår Trygghet
snart
Då står politikerna
med "ändan bar"
för de vill att vi
till 70 ska slita
annars Landet
av ruinen
tycks lida
för vi "spränger Bankerna"
vi "rånar" Statskassorna
för vi är För Många
Våra Liv är För
Långa !
Vi ska sno jobben
från de andra , de yngre
fast vi INTE vill
vi gör det blott tyngre
vi vill ju bara PENSIONEN
få ut
och leva på den
tills livet
är slut....

----




Fri vers (Fri form) av Mats Henricson
Läst 264 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-22 23:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska