Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Donera alla våra ögonfransar

Ögonfransar, dem faller varje dag
hos dem flesta av oss,
minst en om dagen

Kalla det skrock
jag kallar det
vacker barock

När fransar faller
föds önskningar ibland

Miljarder önskningar om dagen tillgodo
Ett fåtal används

När dem används är frågan var
önskningen går?

Önskar du dig en ny häst,
att han ska ringa,
att din acne försvinner,
att din väska finns kvar i butiken,
att du får rosor idag,
att det blir god lunch i skolan,
att vänsterpartiet vinner valet,
vill du träffa henne,
vill du kunna flyga,
vill du få lägenheten,
vill bli snyggare,
vill du bli rik

Så mycket som kan önskas
så många önskningar tillgodo
Var tar dem vägen?

Ska vi inte gadda oss och önska
samma sak?
Öka chansen att önskan uppfylls

Ska vi inte börja med att önska
att alla kunde få rätt till samma
Möjligheter

Har inte dem en miljard människorna på jorden
som lever under fattigdomsgränsen,
har inte alla dessa människor rätt till att veta
om fallande ögonfransar och önskningar

Hoppet berövas av dem varje stund


Ska vi önska det nästa gång ?








Fri vers av -Dandy
Läst 252 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-23 01:46



Bookmark and Share


  Tino
Smart text som ger en tanke....
Håller till fullo med föregående...
2009-11-23
  > Nästa text
< Föregående

-Dandy
-Dandy